Brandbeveiliging
voor bedrijven

Niet alleen vinden er in Vlaanderen vele duizenden woningbranden plaats per jaar, ook bedrijven zijn helaas regelmatig getroffen hierdoor. Een optimale brandbeveiliging voor bedrijven is dan ook aangewezen. Wellens Security Solutions verkoopt en plaatst niet alleen branddetectiesystemen voor woningen, maar ook voor winkels, handelszaken, kmo’s, horecazaken, scholen, openbare instellingen en industriële gebouwen. 

Het is belangrijk om in te zetten op een uitstekende branddetectie. Als er dan toch brand ontstaat, kan er zo snel mogelijk ingegrepen worden. Daarom verkiezen wij een combinatie van kwalitatieve rookmelders en brandalarmen. Met een ‘slimme rookmelder’ krijgt u bijvoorbeeld een berichtje in de app als er zich een probleem voordoet, terwijl onze brandalarmen ook externe contactpersonen kunnen verwittigen als u afwezig bent. Dat houdt in dat uw bedrijfsgebouw altijd een optimale brandbeveiliging geniet, ook als u er zelf niet aanwezig bent. Om de kwaliteit te verzekeren, werken wij enkel met BOSEC-gekeurde systemen en conform de norm NBN S21-100-1 en 2.

 

NSC brandbeveiliging

Professioneel ontruimingssysteem

Wie een beroep doet op de brandbeveiliging voor bedrijven bij Wellens Security Solutions, kan ervoor kiezen om ook een professioneel ontruimingssysteem te installeren. Hiervoor werken wij samen met het gerenommeerde Nederlandse bedrijf NSC Beveiligingstechniek.

Een ontruimingsalarminstallatie waarschuwt alle aanwezige personen snel bij een eventuele brand. Er zijn verschillende types beschikbaar, afhankelijk van het type bedrijf. Zo zijn er verschillende soorten ontruimingssignalen, maar ook de mogelijkheid om een ingesproken bericht in het gebouw af te spelen. Op die manier kunnen duidelijke instructies gedeeld worden met werknemers en bezoekers.

Oplossingen voor (kleine) bedrijven

Privéwoningen en kleine bedrijven hebben niet altijd een BOSEC-gekeurde installatie nodig. Daarom zijn brand- en rookdetectoren voor hen dikwijls de ideale oplossing. Wellens Security Solutions voegt deze detectoren toe aan het inbraakalarm. Dat kan zowel met draadloze als bedrade rook- & brandmelders.

Het voordeel van een koppeling met de alarminstallatie is dat u ook gewaarschuwd wordt wanneer u afwezig bent. Dat doen autonome rookmelders verkrijgbaar op de markt natuurlijk niet. U kan bij ons ook terecht voor een ‘stand alone systeem’.  Hier leest u meer over onze verschillende soorten branddetectiesystemen.

Naast detectie ook bestrijding

Een brand zo snel mogelijk detecteren is één ding, maar uiteraard is het als bedrijf ook aangewezen om correct in te grijpen. Lees hier meer over onze brandblussystemen voor bedrijven.

Ontruimingssysteem

Interesse in brandbeveiliging
voor bedrijven?