Brandbeveiliging
voor particulieren

Brandbeveiliging is een van de belangrijkste zaken wanneer het op de veiligheid in uw woning aankomt. Zo vinden er in onze contreien wel 10.000 branden (!) per jaar plaats. Branddetectie speelt hierin een centrale rol. We hebben het dan over de manier waarop brand wordt gedetecteerd door de aanwezige technologie. 

Hoe beter de branddetectie, hoe sneller deze signaleert wanneer er sprake is van een onveilige situatie. Inzake branddetectie moet u bijvoorbeeld denken aan de volgende apparatuur:

  • Rookmelders: een rookmelder detecteert uiteraard wanneer er rookontwikkeling is en zal dan afgaan. Ga voor een rookmelder die koppelbaar is. Hierbij worden alle rookmelders in je woning op elkaar aangesloten, zodat je het rookalarm op tijd hoort. Er bestaan slimme rookmelders die via een app kunnen worden aan- of uitgezet. De app stuurt dan berichten naar je gsm wanneer je niet thuis bent.
  • Brandalarm: daarnaast is er ook nog het brandalarm. Een brandalarm wordt geplaatst op strategische locaties om opnieuw de veiligheid te garanderen. Verder is het mogelijk om hiermee onmiddellijk externe contactpersonen op de hoogte te stellen van de brand. Op het moment dat er niemand thuis is, heeft dit uiteraard een grote toegevoegde waarde. Het is dan nog mogelijk om op tijd in te grijpen.
Brandbeveiliging en branddetectie

Waarom een rookmelder niet voldoende is

Een rookmelder die u gewoon bij de winkel koopt is wel effectief, maar vaak niet toereikend. Denk bijvoorbeeld eens aan een situatie dat u niet thuis aanwezig bent. Het rookalarm gaat dan wel af, maar niemand hoort het. Vervolgens is alles al afgebrand voordat de brandweer kan ingrijpen. Met een installatie van Wellens Security Solutions voorkomt u deze situaties.

Brandveiligheid met Wellens Security Solutions

Wilt u dus de brandveiligheid op kantoor of bij u thuis zoveel mogelijk waarborgen? En gaat u dan graag in zee met een ervaren partij, die precies weet wat te doen om dit doel te bereiken? Neem dan contact op met Wellens Security Solutions.

Interesse in brandbeveiliging?