Ontdek de voor- en nadelen van een draadloos alarmsysteem

Kiezen voor een draadloos alarmsysteem of is een andere optie misschien beter geschikt voor uw situatie? In dit artikel geven we u graag een kleine introductie.

Voordelen van een draadloos alarmsysteem

Voor een draadloos alarm hoeft u geen kap- of breekwerken of boringen uit te voeren. Ze passen met andere woorden naadloos in het design van uw interieur, zonder enige schade aan te brengen. Een hedendaags draadloos alarm biedt een erg sterke bescherming en geeft de mogelijkheid om te connecteren met een meldkamer. Bovendien is een draadloos alarmsysteem eenvoudig uit te breiden, zodat de installatie flexibel blijft naar de toekomst toe.

In plaats van een volledig draadloos alarm is het overigens ook een optie om voor een hybride alarmsysteem te gaan. In dat geval krijgt u een combinatie van een bekabeld en draadloos alarmsysteem. Welke keuze u ook maakt, steeds mag u rekenen op een kwalitatief INCERT-gekeurd alarmsysteem, met de nodige detectoren en sirenes. Ook besturing via uw smartphone of tablet zijn steeds voorzien, zodat uw uw alarmsysteem erg eenvoudig kunt besturen.

Kanttekeningen bij een draadloos alarm

De voordelen van een draadloos alarmsysteem hebben we inmiddels toegelicht, maar er zijn ook enkele kanttekeningen om rekening mee te houden. Net daarom komt de expert van Wellens Security Solutions graag ter plaatse, om samen met u alle mogelijkheden te bespreken en u van advies te voorzien.

Is het alarmsysteem bedoeld voor een bedrijfsomgeving, dan raden we bijvoorbeeld vaak een bekabeld systeem aan. Dit door de hogere reactiesnelheid en lagere onderhoudskosten. De aankoop van een volledig draadloos alarm is dan ook wat hoger dan bij een bekabeld of hybride systeem. Bovendien is een regelmatig onderhoud nodig, aangezien een draadloos systeem op batterijen werkt.

 

Interesse in een draadloos alarm of benieuwd naar de meest geschikte oplossing voor uw situatie?
Aarzel dan niet om contact op te nemen voor een vrijblijvende afspraak.