Drie soorten branddetectiesystemen bij Wellens Security Solutions

Met Wellens Security Solutions plaatsen we branddetectiesystemen in woningen en verschillende types ondernemingen. Sowieso starten we steeds met een bezoek ter plaatse om u te kunnen bijstaan met gepast advies. Op basis van dit bezoek kunnen we het juiste branddetectiesysteem voor uw pand bepalen. Sowieso werken we enkel met BOSEC-gekeurde systemen en conform de norm NBN S21-100-1 en 2.

Analoog adresseerbaar branddetectiesysteem

Een analoog adresseerbaar branddetectiesysteem wordt geplaatst in middelgrote en zeker in grote installaties, zoals bedrijfsgebouwen, scholen, industriële omgevingen, ziekenhuizen …. Iedere detector en component stuurt een unieke digitale code uit zodat op de centrale exact te zien is waar het alarm zich heeft voor gedaan. De gemakkelijkste (en goedkoopste) optie is om deze systemen te bekabelen. We koppelen de brandmeldsystemen via een speciale digitale en brandveilige link met de communicatiemodule van onze alarmcentrale.

Conventionele brandmeldsystemen

De brandbeveiliging van kleinere projecten pakken we anders aan: met budgetvriendelijke conventionele brandmeldinstallaties. Hier worden de detectoren en branddrukknoppen opgedeeld in een aantal zones.
In één zone kunnen maximaal 30 detectoren geplaatst worden. In geval van alarm zal de brandcentrale enkel de zone aanduiden waar de brand zich voordoet.

Autonoom draadloos branddetectiesysteem

Autonome rookdetectors worden aangebracht op het plafond in een kamer of ruimte. Het systeem wordt meestal in woningen gebruikt, hier is de verplichting om één rookmelder per bouwlaag te hebben volgens de norm EN54. Eveneens kunnen meerdere autonome detectoren (bepaalde types) in eenzelfde gebouw draadloos met elkaar verbonden worden. Bij alarm op één enkele detector wordt ook het alarmsignaal op alle gekoppelde detectoren aangestuurd. Een ingebouwde batterij zorgt voor een feilloze werking voor een bepaalde tijd (2 tot 10 jaar), afhankelijk van het type rookmelder. In geval van een rookdetectie werkt de ingebouwde zoemer van de autonome detector.

 

Meer weten over de verschillende soorten branddetectiesystemen? Of krijgt u graag een van onze vakmannen op bezoek?
Aarzel dan niet om ons te contacteren voor een afspraak.