Inbraak vermijden? Naast een inbraakalarm helpen ook deze tips

Tijdens de voorbije coronajaren ging het aantal inbraken in dalende lijn, maar die trend is helaas voorbij. Zeker tijdens de donkere maanden is het aangewezen om voorzorgsmaatregelen te nemen om een inbraak te vermijden.

Inbraakalarm en andere efficiƫnte inbraakbeveiliging

Een alarmsysteem of inbraakalarm is uiteraard een eerste doeltreffende manier om inbrekers te weren. Enerzijds zullen ze afgeschrikt zijn en minder snel uw woning uitkiezen, anderzijds treedt het inbraakalarm ook meteen in werking als men toch iets zou proberen. Naast een alarm is het ook mogelijk om camerabewaking, toegangscontrole of andere beveiligingsmechanismen te voorzien. Voor de optimale beveiliging van uw specifiek gebouw adviseren we u dan ook graag persoonlijk.

Het voornaamste is dat u dankzij uw inbraakbeveiliging weer op beide oren kunt slapen. Ook als u een daguitstap maakt, aan het werk bent of op reis vertrekt. Een inbraak vermijden is uiteraard belangrijk, maar uw gemoedsrust is dat evenzeer.

 

Inbraak vermijden? Ook deze eenvoudige tips helpen

Dat een professioneel inbraakalarm een grote hulp is om een inbraak te vermijden, spreekt eigenlijk voor zich. Toch zijn er ook enkele eenvoudige gewoontes die het risico kunnen beperken. We sommen ze even voor u op.

  • Sluit alle ramen en deuren van de woning. Ook als u maar heel even weg bent, is het aangewezen op geen ramen op een kiertje te zetten. Voor inbrekers is het een koud kunstje om langs die weg binnen te komen.
  • Brandt er een licht, dan loopt de inbreker wellicht gewoon verder. U kunt er dus voor kiezen om lampen te programmeren zodat ze automatisch aan en uit gaan. Ook buitenverlichting die reageert op beweging is een goed idee.
  • Sleutels onder de deurmat of in een bloempot? Het gebeurt helaas nog vaak, maar is geen goed idee. Zorg er liefst voor dat de sleutels niet zichtbaar zijn van buitenaf.
  • Niet alleen waardevolle voorwerpen bewaart u liefst uit het zicht, ook andere gereedschappen kunnen best opgeruimd worden. Laat bijvoorbeeld geen ladder tegen uw woning staan, die de inbrekers zouden kunnen gebruiken.
  • Wees voorzichtig met foto’s op sociale media als u langere tijd weg bent van huis. Als uw profiel openbaar is, kunnen ook mensen met slechte bedoelingen meevolgen.

 

Meer weten over een inbraakalarm of andere mogelijkheden binnen onze inbraakbeveiliging?
Neem dan nu contact op met Wellens Security Solutions en we ontmoeten elkaar binnenkort.