Stijgend aantal woningbranden: investeer tijdig in brandbeveiliging

Hoewel rookmelders sinds 1 januari 2020 verplicht zijn in alle huizen, bleef het aantal woningbranden sindsdien onverminderd stijgen. Helaas vielen daarbij ook meer dodelijke slachtoffers dan ooit tevoren, zo melden verschillende nationale media. De cijfers stijgen jaar na jaar, met 2020 als triest dieptepunt. Als oorzaak wijzen de cijfers onder meer naar de vele elektronische toestellen die tegenwoordig worden gebruikt en dus ook opgeladen.

Dan gaat het onder meer over elektrische fietsen, smartphones en powerbanks. Maar uiteraard zijn er ook veel andere elektrische toestellen in een gemiddeld huishouden terug te vinden. Deze alarmerende cijfers maken meer dan ooit duidelijk dat tijdig investeren in brandbeveiliging levensbelangrijk is. Letterlijk zelfs. Zowel voor de veiligheid van u, uw gezin als uw werknemers kan een goede branddetectie het verschil maken.

Rookmelders en brandalarm

De essentie van brandveiligheid is eenvoudig en duidelijk: hoe hoger de kwaliteit van de brandbeveiliging, hoe sneller een potentieel onveilige situatie herkend kan worden. Rookmelders spelen hierin een belangrijke rol. Bij Wellens Security Solutions verkiezen we ook koppelbare rookmelders, die zijn op elkaar aangesloten en zo hoor je het alarm sneller. Bovendien kunnen wij ook ‘slimme’ rookdetectoren installeren. In dat geval ontvangt u een berichtje via de app indien er een brand zou uitbreken in uw afwezigheid. Het geeft u de kans om sneller in te grijpen en de brandweer te bellen, voor de schade eventueel onherstelbaar zou zijn. Experts zijn het er alvast over eens dat veel woningen over te weinig rookmelders beschikken, dus is het aangewezen om te controleren of uw brandbeveiliging wel op punt staat.

Natuurlijk gaat onze brandbeveiliging verder dan rookmelders alleen. Zo kan u op strategische locaties een brandalarm laten installeren, waarmee externe personen meteen op de hoogte worden gebracht in geval van brand. Zo kan u nóg sneller reageren bij een eventuele noodsituatie.

Wellens Security Solutions zorgt voor uw brandbeveiliging

Wil u zeker zijn dat uw brandbeveiliging helemaal op punt staat? Neem geen risico’s en reken op de expertise van Wellens Security Solutions. Wij werken een oplossing op maat uit en zorgen ervoor dat u met een gerust gemoed door het leven kan gaan. Bij Wellens Security Solutions hebben we steeds de nieuwste, hoogtechnologische oplossingen in huis. Bovendien zijn we dag en nacht bereikbaar voor dringende interventies. Wij werken betrouwbaar, innoverend én passen onze installaties zelfs aan aan uw interieur, wat ook steeds mooi meegenomen is. Neem gerust een kijkje tussen onze eerdere realisaties en contacteer ons om samen de mogelijkheden te bekijken.

Bij Wellens Security Solutions, gelegen in het Oost-Vlaamse Wetteren, kan u niet alleen terecht voor professionele brandbeveiliging. Onze experts helpen u ook graag verder met:

Alarmsystemen

Camerabewaking

Toegangscontrolesystemen

Domotica