Veelgestelde vragen over alarmsystemen

Als veiligheid voor u een prioriteit is, dan is een alarmsysteem ongetwijfeld iets voor u. Met een alarmsysteem voelt u zich namelijk 100 procent veilig, zowel thuis als op kantoor. Toch blijken mensen met heel wat vragen te kampen over hun potentiële aankoop. Wij overlopen voor u dan ook graag enkele veelgestelde vragen.

Hoeveel kost een alarmsysteem?

De prijs hangt af van het soort alarmsysteem. Een bekabeld of hybride alarmsysteem heb je vanaf 1650 euro, voor een draadloos alarmsysteem bedraagt de kostprijs 1900 euro. In de prijs is het volledige standaardpakket van Wellens Security Solutions inbegrepen.

Om goed te kunnen inschatten welk systeem voor u de beste keuze is, lichten we de mogelijkheden verder op deze pagina toe.

  • Bekabeld alarmsysteem. Zoals hierboven vermeld, kost een bekabeld alarmsysteem 1650 euro. Zoals de naam aangeeft, werkt dit systeem met bekabeling om een veilig huis of bedrijf te verzekeren.
  • Draadloos alarmsysteem. Een draadloos alarmsysteem kan worden geplaatst voor 1900 euro. Dat systeem heeft geen kabels en kan dus erg gemakkelijk worden geïnstalleerd.
  • Hybride alarmsysteem. De prijs van een hybride alarmsysteem kan variëren tussen 1650 euro en 1900 euro. Een hybride alarmsysteem is namelijk een combinatie van bovenstaande alarmsystemen en de prijs is afhankelijk van hoeveel zones er bekabeld worden en hoeveel zones er draadloos zijn.

Of u nu voor een bekabeld, draadloos of hybride systeem kiest, u ontvangt ook het standaardpakket erbij. Dat pakket bevat vijf detectoren en een binnen- en buitensirene, een klavier en verbinding met een centrale. Daarnaast kunt u de alarmsystemen besturen en controleren via een applicatie op uw smartphone of tablet.

Mocht u nood hebben aan een aangepast pakket, dan kan dat uiteraard ook worden geregeld. Maar hoe beslist u welk alarmsysteem het beste is voor uw huis of bedrijf? Dat kunt u hieronder te weten komen.

Wat is het beste alarmsysteem voor mijn huis?

Een bekabeld alarmsysteem is aanbevolen om uw huis te beveiligen. Vooral omdat de reactiesnelheid van een kabel sneller is dan bij een draadloos systeem. Ook de onderhoudskosten zijn lager.

Bij Wellens Security Solutions worden de alarmsystemen altijd geplaatst met INCERT-gekeurde materialen. Met dat certificaat garanderen wij u het gebruik van kwalitatief materiaal en een professionele installatie. Heeft u een beperkt budget, dan nog is een bekabeld alarmsysteem zeker een aanrader. Indien nodig kunt u altijd een aanpassing van het standaardpakket aanvragen.

Wenst u geen extra kabels te voorzien in uw woning? Dan is een draadloos of hybride alarmsysteem natuurlijk ook een veilige keuze. Ook hier werken wij namelijk steeds met de beste materialen.

Wat is het beste alarmsysteem voor mijn bedrijf?

Wenst u uw bedrijfsomgeving veiliger te maken, dan is investeren in een bekabeld alarmsysteem een goede keuze. Met een bekabeld systeem kunt u rekenen op een snelle reactiesnelheid en lage onderhoudskosten.

Hoewel wij zelf bekabelde alarmsystemen aanbevelen, is het een evidentie dat wij voor al onze alarmsystemen met kwalitatieve materialen werken, telkens met INCERT-certificatie. Wenst u voor uw bedrijf liever advies op maat? Ook dan kan u uiteraard bij ons terecht.

Reken op de expertise van Wellens Security Solutions

Neem gerust een kijkje tussen onze eerdere realisaties en contacteer ons om samen de mogelijkheden te bekijken. Bij Wellens Security Solutions, gelegen in het Oost-Vlaamse Wetteren, kan u niet alleen terecht voor professionele alarmsystemen. Onze experts helpen u ook graag verder met brandbeveiliging, camerabewaking, toegangscontrolesystemen en domotica.